osman

Αν είστε μέλος προγράμματος να ενημερώνεστε από την αντίστοιχη σελίδα όπου αναρτώνται αποκλειστικά πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα.

Ανακοινώσεις
ΟΣΜΑΝ > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  > Ενημέρωση «ΒΓΕΘΙ» 6 Σεπ. 2023

Ενημέρωση «ΒΓΕΘΙ» 6 Σεπ. 2023

Γνωρίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής  στα πλαίσια της διαδικασίας επέκτασης  του ¨ Σχεδίου Πόλης στην περιοχή ΒΓΕΘΙ Κερατέας ¨ έθεσε τα παρακάτω  ερωτήματα και απαιτήσεις προς το Δασαρχείο Λαυρίου και  προς τον Δήμο Λαυρεωτικής αντίστοιχα  

  1. την αποτύπωση των πράξεων χαρακτηρισμού  των δασικών εκτάσεων και γνωστοποίηση τυχόν  αποφάσεων για αναδασωτέες εκτάσεις στην περιοχή.  Χάρτης/Διάγραμμα που είχε  κατ επανάληψη ζητηθεί  απευθείας από το Δασαρχείο και το οποίο καθυστέρησε να  ανταποκριθεί.
  2. τον καθορισμό του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή ,    και τέλος
  3. α.  την τήρηση διαδικασίας ΣΠΕ   ( Στρατηγική Περιβαλλοντικής  Εκτίμησης ) με την οποία θα αποδεικνύεται η μη αναγκαιότητα σύνταξης ΣΜΠΕ, που ζητείται κατά την διαδικασία ελέγχου από το ΣτΕ.   Η μελέτη χρηματοδοτείται από τον Δήμο, που όπως μας ενημέρωσε,  ευρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της και προβλέπεται πολύ σύντομα να υποβληθεί.

β. την προσκόμιση βεβαίωσης περί μη ύπαρξης δικαιωμάτων του Δημοσίου στην υπό μελέτη περιοχή από την  Δ/νση  Πολιτικής Γης της ΠΕ Ανατολικής Αττικής  και

           γ. την προσκόμιση διαγράμματος κλίσεων εδάφους και τεχνικής έκθεσης για    διαπίστωση δυνατότητας οικοδόμησης των εκτάσεων που προτείνονται και η    διαπίστωση δυνατότητας οικοδόμησης των εκτάσεων που προτείνονται και η  ασφάλεια του οδικού δικτύου στις περιοχές με έντονες κλίσεις.                           

             

             Το διάγραμμα αυτό είχε ήδη αποσταλεί κατά το παρελθόν.